Induktion kogeplade

Gode råd om brug af Induktion kogeplader

Husk låget
Det er en myte, at f.eks. pasta skal koges uden låg på gryden. Brug altid låg, når du koger. Uden låg bruger du 3 gange så meget energi. Det er vigtigt, at låget slutter tæt.

Brug gryde i stedet for ovn
Tilbered maden på kogepladen eller i mikroovnen i stedet for i ovnen, hvis det er muligt. Så sparer du op til 70 % af elforbruget.

image14 150x150 Induktion kogeplade

Kog på det rigtige trin
Bring maden i kog på højeste trin. Kog videre på lavest mulige trin. Hvis dine kogeplader har automatik, f.eks. termostatplader, plader med opkogningsautomatik og plader med kogesensor, skal du fra start vælge den rette indstilling for viderekogning. Så sørger kogepladen selv for at skrue ned. Den rigtige indstilling står i brugsanvisningen.

Brug mindre vand
Pasta, ris, kartofler, grøntsager og æg kan du koge i langt mindre vand, end de fleste plejer. Du kan f.eks. spare 30 % strøm ved at koge kartofler med lidt vand i stedet for den traditionelle metode, hvor kartoflerne er helt dækkede.

Tø maden op
Tø frosne madvarer op, inden du tilbereder dem. F.eks. er elforbruget op til 50 % højere, hvis koteletter ikke er tøet op, før de steges. Tø maden op i køleskabet, så sparer du også på køleskabets elforbrug.

Her får du af vide hvordan du bruger induktion, samt
hvordan induktion virker.

Comments are closed.