Indbygningsovne

Gode råd om indbygningsovne

Her på siden kan du finde information om indbygningsovne,
samt gode råd til anskaffelse af ny ovn.

Gode råd
Fyld ovnen. Alt, der skal tilberedes ved samme temperatur, kan sættes i ovnen på samme tid. Retterne tager ikke smag af hinanden. Fylder du ovnen med flere retter i stedet for at tilberede dem hver for sig, kan du spare op til 60% af energiforbruget

image13 150x150 Indbygningsovne

I en varmluftovn kan du have flere plader i ovnen på samme tid. For eksempel småkager, hvor der kan bages to plader ad gangen og spares cirka 25% af energiforbruget

Brug bradepande/ovnfast fad, der passer til stegens størrelse. Jo mindre bradepande/ovnfast fad du bruger til stegen, desto mindre vand skal der opvarmes og fordampes. Samtidig bliver der plads ved siden af til at stille eventuelt tilbehør i ovnen

Undgå vandbad, hvor det er muligt. Stort set alle retter, der traditionelt tilberedes i vandbad, kan i stedet tilberedes uden brug af vandbad, men ved lavere temperatur og kortere tid. Uden vandbad sparer du cirka 30% energi

Tø maden op i køleskabet. Du sparer cirka 30% energi og en del tid, hvis stegen ved tilberedningen er optøet i stedet for frosset

Udnyt forvarmen og eftervarmen. Tænd først ovnen, når maden sættes ind. Det gælder for alt, der tilberedes i ovnen på 15 minutter og derover. Ved at udnytte ovnens forvarme vil tilberedningstiden kun blive forlænget ved bage- og stegetider på under 30 minutter

Du kan udnytte eftervarmen ved at slukke for ovnen 5 til 15 minutter før retten er færdig. Hvis både for- og eftervarmen udnyttes, kan du spare op til 25% i energiforbrug

Comments are closed.